perjantai 9. syyskuuta 2011

Käytäntöä vai hypetystä?

Paljon sosiaalisen median maailmaa seuranneena olen päätynyt siihen lopputulokseen, että sosiaalisen median gurut esittävät usein asiansa turhan korkealentoisesti. Itse jokunen vuosi sitten kun aiheesta kiinnostuin, tuntui siltä, että en ole edes samasta maailmasta näiden asiantuntijoiden kanssa. Välillä tuli luettua niin korkealentoista tekstiä, että lentotaidotonta lähes hirvitti. Missä piileskeli se käytännönläheisyys ja ohjeet sitä, mitä ihan oikeasti pitää tehdä, että pääsee yhteisöllisyydestä hyötymään.

Onneksi tähän asiaan on tullut muutos. Hypetysartikkeleita toki tulee vieläkin vastaan, mutta onneksi käyttökelpoisia ohjeita ja vinkkejä löytyy jo paljon. Ja mikä tässä hommassa on kaikkein parasta? Ihmiset ovat ihan oikeasti ja vilpittömästi valmiita auttamaan ja neuvomaan.

Yksi hyvä paikka etsiä tietoa on Slideshare. Hakutoiminnon avulla löytää varmasti käyttökelpoisia ohjeita ja oppaita.

Facebookissa sivujen ylläpitäjille on vinkkejä ja ohjeita FB:n Ylläpitäjät -ryhmässä. Facebookin vaaroista tiedotetaan FB:n vaarat ohjesivustolla.

Koulutuksia on vielä kolme jäljellä, jonka jälkeen puhaltavat taas uudet tuulet. Mikäli olet kiinnostunut kehittämään yrityksesi sosiaalisen median käyttöä tai omaat hyviä ideoita miten näitä työkaluja voisi hyödyntää entistä paremmin, niin ota yhteyttä! Syksyn aikana kootaan yritysryhmiä, joiden kanssa näitä asioita sitten pohditaan. Ryhmät kootaan jonkin yhteisen asian ympärille, se voi olla joko joku työkalu, tai toimiala tai jokin muu. 

Syksyistä viikonloppua toivottaa

Outi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti