keskiviikko 17. elokuuta 2011

Sosiaalisen median loppulaskenta alkanut?

Yhä useammin saa uutisista lukea, kuinka sosiaalisen median käyttö on vähentynyt. Esimerkkinä vaikkapa tutkimus, jonka mukaan sosiaalinen media kyllästyttää nuoria. Positiivista tuossa tutkimuksessa on kuitenkin se, että  nuoret kaipaavat enemmän sisältöä ja uutta tietoa eivätkä tyydy pelkkiin pinnallisuuksiin. 


Tänään silmiini osui uutinen, jossa kerrottiin yritysten käyttävän sosiaalista mediaa rekrytoinnissa entistä enemmän.

Google+ -palvelun ennustetaan syrjäyttävän Facebook, tulevaisuus näyttää miten käy. Työkalut aivan varmasti elävät, muuttuvat ja kehittyvät mitä pidemmälle verkossa tapahtuva sosiaalisuus etenee. Suurin kysymys varmaan onkin se, miten tavallinen ihminen pysyy tämän kaiken kyydissä? Tässä muutaman vuoden erilaisia työkaluja käyttäneenä olen huomannut, että medialukutaito ainakin on kehittynyt huimasti. Lisäksi työkalun ulkoasulla on suunnaton merkitys. Jos tarjolla on mainosta ja asiaa kamalassa sekamelskassa, niin en jaksa lähteä sitä ideaakaan tarkemmin tutkimaan.

Pelillisyys on yksi nopeasti kehittyvä muoto eikä kyseessä ole pelkästään lapsille ja nuorille tarkoitetut ajanvietepelit. Pari poimintaa näistä:

www.digitalkoot.fi Osalle varmaan jo tuttu, mutta pelin avulla korjataan Kansalliskirjaston sanomalehtiarkistoon tallennettuja sanomalehtiä. Talkootyöhön on tähän mennessä osallistunut jo reilusti yli
70 000 kävijää.

www.chorewars.com puolestaan voi toimia kannustajana kotitöissä. Eli ei muuta kuin kilpailu pystyyn, kuka perheessä on paras ja ahkerin vessanpöntön kuuraaja.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti